مقالات

کافه اوله

کافه اوله قهوه‌ای ملایم به سبک فرانسوی

در فرانسه برای درست کردن نوشیدنی ملایم و کاملاً دلپذیری که به آن کافه اوله (café au lait) یا همان شیر قهوه می‌گویند، شیر فوم گرفته شده و قهوه فرانسه داغ را به طور مساوی با هم ترکیب می‌کنند.

به راحتی می‌توانید این نوشیدنی را با دستوری ساده در منزل تهیه کرده و آن را در کنار یک صبحانه‌ی سنتی فرانسوی همراه با کروسان‌های ترد میل کنید یا به عنوان یک قهوه‌ی نیم چاشت، کافه اوله را پس از صبحانه با یک تکه شکلات تلخ، نوش جان کنید. با چنین طعمی به سبک فرانسوی، قطعاً میهمانان شما فکر می‌کنند در پیاده‌روی کافه‌ای در پاریس مشغول نوشیدن قهوه‌ای فرانسوی هستند.

طرز تهیه کافه اوله

طرز تهیه‌‌ای که در اختیارتان می‌گذارم، برای یک فنجان قهوه است، اما می‌توانید برای تهیه‌ی چند فنجان قهوه، مواد آن را به همان نسبت‌ افزایش دهید.

همین نوشیدنی، در اسپانیا به کافه کن لچه  (cafe con leche) معروف است. گیاهخواران هم به این قهوه با دید مثبت نگاه کرده و آن را در برنامه غذایی خود می‌گنجانند. همچنین، برای آن دسته از افرادی که دوست دارند قهوه را به عنوان دسر میل کنند، کافه اوله نوشیدنی بی‌نظیری است که نمی‌توان آن را راحت از دست داد.

مواد اولیه لازم برای کافه اوله

  • یک پیمانه قهوه فرانسه (یا قهوه دمی)
  • یک پیمانه شیر فوم گرفته شده

ترتیب مراحل تهیه کافه اوله

مواد اولیه را آماده کنید.

قهوه پر کافئین داغ و شیر فوم گیری شده را به یک میزان، در فنجانی بزرگ بریزید که گنجایش کف شیر را داشته باشد.

هم بزنید.

فوم (کف) شیر را روی قهوه ریخته و آن را با پودر دارچین یا کاکائو تزیین کنید.

فوم (کف) آن را با قاشق میل کنید و قهوه را گرم بنوشید.

اگر دستگاه اسپرسو ندارید، برای اینکه شیر فوم گرفته شده را در خانه آماده کنید، تکنیکی آسان به شما آموزش می‌دهم که مطمئناً نتایج خوبی از آن می‌گیرید.

  • مقدار دلخواه شیر را در یک ظرف شیشه‌ای بریزید (ظرف شیشه‌ای‌ مربا گزینه‌ی خوبی است).
  • درپوش ظرف را ببندید و آن را به مدت ۴۵ ثانیه تکان دهید. این کار هوا را با شیر تلفیق می‌کند (در اینجا دقیقاً همان اتفاقی می‌افتد که هنگام زدن خامه سنگین انجام می‌شود). زمانی که حجم شیر دو برابر شد، تکان دادن را متوقف کنید.
  • در ظرف را باز کنید و شیشه را در مایکروویو قرار دهید و آن را روی مدت ۳۰ تا ۴۵ ثانیه و حرارت بالا (high) تنظیم کنید. خب حالا به دقت تماشا کنید. اگر شیر خیلی گرم شود، هوایی که با تکان دادن شیر با آن تلفیق شده، از بین می‌رود. یک قانون تجربی بسیار خوب وجود دارد که نباید از آن غافل باشید، و  آن این است که تا حدی حرارت دهید که وقتی شیشه را لمس می‌کنید گرم باشد اما آنقدر داغ نباشد که به دستگیره احتیاج داشته باشید.
  • ظرف را از ماکروویو خارج کنید، و زمانی که شیر فوم گرفته شده را به قهوه اضافه می‌کنید، کف را در سمت دیگر ظرف نگه دارید. پس از افزودن شیر، کف بسیار غنی و دلپذیر را با قاشق روی نوشیدنی پخش کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × دو =