قهوه دمی
قهوههای دمی جدیدترین نوع روش تهیه قهوه است. به این روش فیلتری هم گفته میشود. در این روش پودر قهوه را به صورت قطرهای با استفاده از یک فیلتر دم میکنند. در قهوه دمی، یک فیلتر پارچهای یا کاغذی داریم. پودر قهوه را روی فلیتر میریزیم. بعد آب جوش کمکم از میان پودر قهوه عبور میکند و قهوه از داخل فیلتر داخل یک ظرف ریخته میشود.
انواع قهوه کدام اند؟
برای ساخت قهوه روشهای گوناگونی وجود دارد اما رایج ترین و متداول ترین نوع ساخت قهوه عبارتند از قهوه های مبتنی بر اسپرسو و قهوه های دمی.
اسپرسو و مشتقات آن
اسپرسو پر طرفدارترین سبک ساخت قهوه است و نوشیدنی های مبتنی بر این روش در همه کافه ها حرف اول را میزنند. برای ساخت اسپرسو از دستگاه مخصوص اینکار که بنام «اسپرسو ساز» معروف است استفاده میشود. این دستگاه آب داغ را از پودر قهوه فشرده شده عبور میدهد و مایعی که در آخر وارد فنجان میشود قهوه ای تلخ و دلپذیر است بنام اسپرسو.

انواع دیگر نوشیدنی های مبتنی براسپرسو، از یک شات اسپرسو بهمراه دیگر مخلفات مانند شیر، شکلات و… تهیه میشوند که میتوان به موکا، کاپوچینو، ماکیاتو… اشاره کرد.
مهمترین ویژگی اسپرسو طعم تلخ آن است که عادت کردن به آن شاید کار هرکس نباشد اما عاشقان این قهوه برای حال خوب و فاز مثبتی که بعد از نوشیدن یک شات اسپرسو بدست می آورند حاضرند هر تلخی را تحمل کنند.
در اکثر کافی شاپها کنار فنجان اسپرسو، یک لیوان آب هم ارائه میکنند، وظیفه اصلی این آب شستن پرزهای زبان و اصطلاحا رفرش کردن آن است تا طعم تلخ اسپرسو هرچه بیشتر خودنمایی کند.
انواع قهوه های دمی
از اسپرسو و مشتقاتش که بگذریم، طرف دیگر منوی کافی شاپها را انواع قهوه های دمی تشکیل میدهد. قهوه های دمی سابقه ای بیشتر از اسپرسو داشته و هنوزهم در سرتاسر جهان طرفداران زیادی دارد.
ویژگی اصلی انواع قهوه دمی، در دسترس بودن و طرز تهیه آسان آن است. البته این حرف به این معنا نیست که درست کردن قهوه های دمی مهارت وتخصص نمیخواهد بلکه اشاره به این دارد که وسایل و تجهیزات قهوه دمی راحتتر و ارزان تر از اسپرسو ساز قابل تهیه است.
تفاوت دیگر قهوه های دمی با نوشیدنی های مبتنی بر اسپرسو، طعم آن است. اگر اسپرسو طعمی کاملا تلخ دارد بجای آن قهوه های دمی ته مزه ترش دارند. بهمین خاطر در کافی شاپها انواه قهوه دمی را با برخی طعم دهنده ها مثل یک برش لیمو ارائه میکنند.
دلیل نامگذاری این مدل قهوه ها، به نوع فرآوری و ساخت آنها برمیگردد. بطوری که در ساخت اکثر آنها پودر قهوه در آب داغ باید دم بخورد تا ساخته شود. (درست مانند چای)
قهوه دمی
قهوه های دمی انواع مختلفی دارد که برخی آنها متعلق به فرهنگ خاصی است و یا مردم یک کشور به نوع خاصی از انواع قهوه دمی علاقه دارند، بنابراین ارائه لیست کاملی از قهوه های دمی عملا ممکن نیست اما سه نوع از این قهوه ها دارای بیشترین علاقه مندان در سرتاسر جهان است و در منوی اکثر کافی شاپها براحتی یافت میشوند.
فرنچ پرس
نام انواع قهوه های دمی عموما از دستگاهی که با آن درست میشوند گرفته میشود. مثلا همین فرنچ پرس نام دستگاهی است استوانه ای شکل که آب داغ و پودر قهوه را داخلش ریخته و بعد از چند دقیقه قهوه ای دلپذیر به شما تحویل میدهد.

فرنچ پرس از یک محفظه اصلی بهمراه یک پیستون بنام پلانچر تشکیل میشود که در انتهای پیستون فیلتر قرار گرفته است. این دستگاه در انواع مختلف فلزی، شیشه ای و پلاستیکی در بزار موجود است که نوع فلزی و شیشه ای آن کیفیت بهتری دارند.
ویژگی دیگر فرنچ پرس، قیمت ارزان است بطوری که با قیمت زیر ۱۰۰ هزار تومان هم انواع باکیفیت و قابل قبولی از آن را میتوانید پیدا کنید.
فرنچ پرس ها معمولا دارای ظرفیت قابل قبولی هستند که این مسئله کار شما را در تهیه قهوه برای تعداد زیاد راحت میکند.
با فرنچ پرس طی ۵ دقیقه میتوانید قهوه خودتان را بسازید و نوش جان کنید!
آروپرس
آروپرس AeroPress که برخی ها به آن آیروپرس هم میگویند یکی از دیگر از وسایل ساخت قهوه دمی است. این وسیله تفاوتهای اساسی با فرنچ پرس دارد. اولین فرق اینددو جنس آنهاست که آروپرس تنها از جنس پلاستیک ساخته میشود.

تفاوت دیگر ایندو به طعم قهوه ساخته شده برمیگردد.طعم قهوه آروپرس بیشترین شباهت را به اسپرسو دارد.
این وسیله در سال ۲۰۰۵ توسط شخصی بنام آلن آدلر ساخته شد اما در آن زمان حتی خودش هم نمیدانست چه خدمت بزرگی به جامعه قهوه خورها کرده است. هرچه زمان گذشت علاقه مندان این دستگاه و قهوه ساخته شده توسط آن در ستاسر جهان بیشتر شد بحدی که امروز پای ثابت منوی کافه ها است و از پرطرفدارترین انواع قهوه دمی به شمار می آید.