قهوه روبوستا

قهوه روبوستا | ویژگی ها و خواص
چه زمانی از قهوه روبوستا استفاده کنیم؟
همانطور که گفته شد قهوه ی روبوستا میزان کافئین بیشتری از انواع دیگر دانه های قهوه دارد و همچنین طعم و عطر آن نیز تلخ تر می باشد. بنابراین اگر نیاز به انرژی بالا دارید و یا مشغول کاری هستید و به هر روشی میخواهید تمرکز و توجه خودتان را حفظ کنید بهترین پیشنهاد برای شما یک فنجان قهوه با دانه های قهوه روبوستا می باشد. این قهوه دو برابر قهوه ای که با دانه های عربیکا تهیه شده برای شما کافئین به همراه دارد.
خواص قهوه روبوستا
شاید مهم ترین خاصیت دانه های قهوه ی روبوستا میزان بالای آنتی اکسیدان موجود در آن باشد. این گونه از قهوه منبع طبیعی آنتی اکسیدان هاست . طبق یک مطالعه مقدار زیاد کافئین موجود در آن مسئول فعالیت آنتی اکسیدانی بالای آن است. آنتی اکسیدان مسئول اثرات ضد التهابی می باشد.
برخی از خواص قهوه که ناشی از وجود کافئین در آن است :
۱- کم کردن احساس خستگی و سردرد ناشی از آن
۲- محافظت بدن در برابر بیماری های قلبی عروقی
۳- محافظت در برابر دیابت نوع ۲ و بیماری های کبد
۴- افزایش تمرکز و تقویت حافظه
۵- کمک به کاهش وزن با افزایش متابولیسم بدن
شکل ظاهری قهوه روبوستا چگونه است؟
یکی دیگر از مشخصاتی که شما را در انتخاب بهترین نوع روبوستا یاری میکند شناخت شکل ظاهری آن است در ادامه به معرفیشکل ظاهری قهوه روبوستابرای شما میپردازیم:
- خطی که در وسط دانه قهوه روبوستا قرار دارد تقریبا یک خط صاف است.
- دانه های قهوه روبوستا گرد هستند و تقریبا شکل دایره ای دارند.
- دانه های روبوستا در مقایسه با دانه های دیگر مانند عربیکا کوچکتر هستند.
مزایای قهوه روبوستا چیست؟
همانطور که گفتیم قهوه روبوستا سهم ۴۰ درصدی از سهم بازار قهوه هان دارد با توجه به این آمار به بررسی مزایای قهوه روبوستا میپردازیم:
- در شرایط تابش نور زیاد نیز رشد میکند.
- در برابر آفت ها بسیار مقاوم هستند.
- آسان بودن کشت این محصول.
- یکی از مهمترین مزایای قهوه روبوستا بالا بودن میزان کافئین آن است.
- کم چرب بودن دانه های آن
قهوه روبوستا چیست ؟
روبوستا نوعی دانه قهوه است که از گیاه Coffea Canephora گرفته می شود ، از این رو نام علمی آن Canephora است. سالانه حدود ۲۵٪ از تولید قهوه در جهان را تشکیل می دهد.
ویتنام بیشترین تعداد مزارع قهوه روبوستا را در جهان دارد و از نظر کیفیت قهوه یکی از بهترین کشورهای تولید کننده قهوه روبوستا محسوب می شود.
به طور کلی ، باید توجه داشت که رشد روبوستا نسبت به عربیکا آسان تر است. گیاه Robusta تا ۶ متر رشد می کند و در برابر نفوذ حشرات مقاوم است. اما عربیکا تا ۴.۵ متر رشد می کند و نسبت به Robusta آسیب پذیرتر است. Robusta همچنین در ارتفاعات کم و نزدیک به سطح دریا رشد می کند ، اما قهوه عربیکا در ارتفاعات رشد می کند.
دانه روبوستا گردتر است اما عربیکا کشیده و به شکل s است.
عربیکا در سراسر جهان محبوب تر از روبوستا است. در واقع ، حدود ۷۵٪ از تولیدات جهانی متعلق به Arabica و ۲۵٪ آن متعلق به Robusta است. برزیل یکی از بزرگترین تولید کنندگان عربیکا در جهان است.
تاریخچه قهوه روبوستا
قهوه روبوستا اولین بار توسط بلژیکی ها در قرن هجدهم در کنگو کشف شد. این گیاه Coffea canephora نام دارد و همچنین بومی جنگل های استوایی نزدیک دریاچه ویکتوریا در اوگاندا است.
این نوع قهوه برای اولین بار حدود یک سال بعد وارد آسیا شد و در کشورهایی که قهوه عربیکا را کشت می کردند پرورش یافت.
در سال ۱۸۶۹ ، به دلیل آفتی که درخت قهوه عربیکا را در سریلانکا ، اندونزی و … از بین برد و درخت قهوه روبوستا در برابر این نوع آفت مقاوم تر شد ، مزارع تولید قهوه در کشورهای جنوب شرقی آسیا ، مانند اندونزی ، هند و ویتنام مورد توجه قرار گرفت.
بهترین قهوه روبوستا
بهترین قهوه روبوستا را می توان در مناطق جنوب شرق آسیا یافت این نوع قهوه که مقبولیت خوبی در آسیا دارد و به علت مقاوم بودن بیشتر سطح زیر کشت قهوه را در این مناطق به خود اختصاص می دهد.
ویژگی های قهوه روبوستا
قهوه روبوستا ویژگی های زیادی دارد که به طور خلاصه مهم ترین آن ها را در زیر بیان می کنیم و تفاوت آن را با گیاه عربیکا مشخص می نماییم.
- تلخ و عطر کم
- جوانه های چشایی دانه های روبوستا تلخ است.
- برای این گونه ، بدن متوسط ۲٪ است.
- میزان کافئین در دانه های روبوستا ۷/۱ تا ۴ درصد است که تقریباً دو برابر درصد کافئین در مقایسه با دانه های عربیکا است.
- قیمت پایین
- چربی و شکر کمتری دارد
- تنه های قویتر و به طور طبیعی در برابر آفات مقاوم ترند
مانند سایر درختان قهوه ، این نوع قهوه از درختچه های قهوه به دست می آید اما با این تفاوت که این درختچه ها تا ارتفاع حدود ۱۰ متر دیده می شوند و بزرگتر از انواع دیگر درختان قهوه خواهند بود.
به دلیل طول تنه درخت ، تراکم کاشت این نوع قهوه نسبت به عربیکا کمتر است و فاصله کاشت درخت باید کمی بیشتر شود.
Coffea canephora مقاومت بیشتری نسبت به درخت Arabica دارد و به ۲۲۰۰ تا ۳۰۰۰ میلی متر بارندگی سالانه نیاز دارد و در برابر کمبود آب مقاومت بیشتری دارد. ارتفاع در این نوع گیاهان بین ۰ تا ۸۰۰ متر است.
قهوه روبوستا چگونه پرورش میابد؟
گیاه روبوستا بسیار با دوام است. این گیاه در برابر بیماریها و آفات مقاوم بوده و در دماهای بالاتر رشد میابد و حتی نور شدید آفتاب را هم تحمل میکند. در عوض تنها چیزی که روبوستا به آن احتیاج دارد آب زیاد است.
یک گیاه خوشحال روبوستا گیاهی است که آب کافی داشته باشد.
گیاه روبوستا برخلاف عربیکا در ارتفاعات کمتر در حدود زیر ۶۰۰ متر یا ۲۰۰۰ پا رشد میابد.
در حالت طبیعی، ارتفاع گیاه روبوستا به ۳۰ پا یا بیشتر میرسد.
کشاورزانی که روبوستا پرورش میدهند، ترجیح میدهند که ارتفاع آن نصف این حدود باشد تا به اندازه کافی محصول دهد.
گل روبوستا مانند بسیاری از گیاهان دیگر، سفید رنگ بوده و میوه آن با رسیدن به رنگ قرمز پررنگ در می آید. در برخی مناطق، بعد از گل دادن ۶ ماه طول میکشد تا میوه آن ثمر دهد. هر کدام از میوهها که cherry نام دارند، معمولا حاوی دو عدد دانه قهوه هستند که جزء هستهی میوه محسوب میشوند.
میزان کافین موجود در روبوستا
وقتی که روبوستا را با عربیکا مقایسه می کنید، نقطه اصلی تفاوت این دو در میزان کافئین آنها است.
هر دانه قهوه روبوستا تا ۲.۷ درصد کافئین دارد. این میزان تقریبا دو برابر کافئینی است که در هر دانه قهوه عربیکا وجود دارد.
مقدار بالاتر کافئین است که گیاه روبوستا را به چنین گیاه مقاومی تبدیل کرده است. این کافئین اضافی طعمی تلختر به روبوستا میدهد که باعث دور شدن آفات از آن میشود. دانههای روبوستا خاصیت ضدمیکروبی نیز دارند که بیماریهای آن را نیز به حداقل میرساند.
قهوه روبوستا رد ( قرمز )
قهوه روبوستا رد یک نوع از قهوه است که نژاد متفاوت تری دارد و همانطور که از نامش پیداست رنگ قرمزی دارد و به دلیل کافئین زیادی که دارد شهرت پیدا کرده است.
به عبارتی قهوه روبوستا قرمز ، نوعی قهوه است که به دلیل دارا بودن کافئین زیاد ، مورد توجه بسیاری از افراد قهوه خور قرار گرفته است. برای خرید قهوه Robusta Red و انواع دیگر قهوه ، ابتدا باید با آن دانه قهوه آشنا شوید و از خواص آن مطلع شوید.
ویژگی روبوستا رد
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که برای شروع یک روز شلوغ به محرک نیاز دارید ، نوشیدن قهوه قهوه Robusta Red توصیه می شود. چرا؟ از آنجا که کافئین موجود در قهوه روبوستا بیش از انواع دیگر است و این تفاوت آنقدر زیاد است که باعث شده قهوه روبوستا به عنوان بیشترین کافئین موجود در بازار شناخته شود.
- طعم تلخ دلپذیری دارد
- داشتن رایحه تلخ
- محکم و با دوام در مقایسه با Arabica و سایر گونه ه